Segedin - Advent - Božićni vašar

Segedin, Mađarska

već od 2850RSD

Opis destinacije

Četvrti po veličini grad Mađarske, Segedin, smešten je u središtu Panonske nizije na obe obale reke Tise.Za vreme svog postojanja, Segedin je bio pod vlašću Turaka, kasnije je jedan njegov deo pripao Rumuniji a deo Srbiji. Danas je to moderan univerzitetski centar. Pored svojih mnogobrojnih kulturno-istorijskih znamenitosti, Segedin je poslednjih godina postao veoma popularna destinacija za šoping. Najveći i najposećeniji je šoping centar Arkad, koji obuhvata 3 nivoa, sa 130 prodavnica među kojima su i poznati modni brendovi.Na 5 minuta od centra grada. su i šoping centri Metro, Auchan i Praktiker.Pravo vreme zakupovinu u Segedinuje Božićni vašar koji se tradicionalno održava svake godine . Svakako, kada boravite u Segedinu, pravo je vreme da probate i tradicionalne mađarske specijalitete kao što su langoš, gulaš, kolače kurtoskolacs, Rigo Janci, Esterhazi tortu ...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SEGEDIN - ADVENT
*BOŽIĆNI VAŠAR*

TERMIN: 16.12.2023.

Cena aranžmana :2.850,00 
        
U cenu aranžmana je uračunato:
- prevoz turističkim autobusom (DVD, mikrofon, AC)
- razgledanje grada predviđeno programom 
- licencirani vodič-pratilac grupe
- troškovi organizacije

U cenu nije uračunato:
- fakultaivna poseta izložbi ,,Glineni vojnioci-Besmrtni čuvarfi prvog kineskog cara,, Muzej Mora Ferenculanica cca 10 eur.
- međunarodno putno osiguranje  ( agencija radi za grupu cca 160,00 rsd)
- individualni troškovi 
1.Dan
Zrenjanin
Postavka busa u 05,30 h. Na parkingu Kristalne dvorane
Polazak u  05,45 h. Vožnja do srpso-mađarske granice. Obavljanje carinskih formalnosti a zatim odlazak do Segedina.

Segedin
Grad sunca i vode-kako se najčešće naziva ovaj grad, smešten na ušću reke Mureš u Tisu . Zna se da je najsunčanije mesto u celoj Mađarskoj  a smešten na području koje obiluje izvorima termalne vode. Po dolasku obilazak  znamenitosti grada: glavni trg Szecsenyi sa  statuom Sečenjia, Gradska većnica, Srpska pravoslavna crkva, crkva Sv. Mateje, segedinska Sinagoga, muzeji, spektakularni vodeni toranj.  Bezbroj restorana  sa domaćom mađarskom kuhinjom  i čuvena poslastičarnica Virag cukrazda.Šetnja  i obilazak Božičnog vašara  ili fakultativni odlaza do Muzeja Mora Ferenc u obilazak izložbe drevne Kine-,,Glineni vojnici – Besmrtni čuvari prvog kineskog cara,, napravljeni od iste gline kao oni  koji su  čuvali grobnicu prvog  kineskog cara  ČIN ŠI Huangtija.
Slobodno vreme  i mogućnost odlaska  do tržnog centra Arkad. Polazak za Srbiju oko 18,00 h.

Zrenjanin
Dolazak u  večenjim satima

USLOVI, NAČIN PLAĆANJA I ROK ZA PRIJAVE: prilikom rezervacije uplaćuje se 50% od ukupne cene aranžmana dok se ostatak sume isplaćuje 10 dana pre polaska na put.    

Organizator putovanja je turistička agencija Minos Travel, broj licence OTP 219 /2021 B. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Minos Travel. OUP

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama